Rapport från aktivitetsdagen den 28 april

Lördagen den 28 april genomförde byalaget en så kallad aktivitetsdag/skräpplockardag som ägde rum vid sjön i samband med ”Håll Sverige Rent”-kampanjen. Inför detta hade byalaget delat ut inbjudningar i alla brevlådor och det kom ett glädjande antal människor (omkring 50 personer kom förbi under dagen) som ville lämna in sitt bidrag.

Byalaget hade med hjälp av Viskafors IF ordnat två containrar som stod vid sjön och väntade på att fyllas. Den uppfräschade Svaneholmsskylten förevisades. Omgivningarna vid sjön var nyröjda, en vandringsstig hade börjat fyllas upp med sand för att få en gångstig runt sjön. Längs gångstigen fanns uppsatta skyltar på temat ”Visste du?” med intressant vetande från just den platsen där man stod.

Vid promenaden runt sjön kunde man samla ihop ännu mer skräp, bland det mest originella var nog en rostig ljuddämpare till en bil. Den kunde ha legat i naturen i närmare 10 år enligt uppgift.

När promenaden runt sjön närmade sig slutet kunde man gå förbi den nygjorda järnvägstunneln och inspektera den närmare. Sedan bjöd byalaget på korv och den som ville fick också ta sig en kanottur på sjön med Bjarnes kanot.

Vi fick ihop närmare två kubik skräp!

Förhoppningsvis har denna skräpplockardag medfört att vi alla har fått upp ögonen för hur mycket skräp det finns ute i naturen, helt i onödan, och i framtiden hjälps åt att hålla Svaneholm rent genom att aldrig slänga något på marken och i naturen.

Håll Svaneholm Rent!

Bilder från aktivitetsdagen finns under fliken ”Bilder”.

Detta inlägg publicerades i Aktivitetsdagen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rapport från aktivitetsdagen den 28 april

  1. Bjarne Haraldsson skriver:

    Volleyplanen och klipplistan

    Det kommer en klipplista, sedan gäller det volleyplanen. Väldigt få har spelat på planen och vill Du har kvar planen och förhindra den från att växa igen så måste Du med vänner bry Er.
    Du är välkommen att höra av Dig. Om någon vet vem som tog hand om nätet med stolpar i höstas så är det välkommet att höra av sig. Egentligen vill vi väl att planen skall vara kvar, eller hur?

  2. Anna & Lars Liljenvald skriver:

    Vi undrar om någon lista upprättats för gräsklippningen vid badplatsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s