Hundrastplats i Svaneholm?

HundrastplatsByalaget har under våren inbjudit till dialog om eventuellt intresse för att kanske kunna skapa en hundrastplats i Svaneholm. Idén var att en sådan kanske skulle kunna ordnas på sandplanen vid Svanehov, idrottsplatsen i Svaneholm.

Vid det av byalaget arrangerade mötet för att diskutera eventuellt intresse, tyckte ett antal entusiastiska hundägare att det var en god idé. Monika redovisade ett kostnadsunderlag för att skapa en inhägnad hundrastgård med bredden 10 m och en längd på 15-20 m. Kostnaden för stolpar, nät, grindar
och annat som kan behövas visade sig bli väl stor för byalaget.

De församlade enades om att försöka arrangera ytterligare ett möte efter sommaren med förhoppning om att fler skulle vilja vara med och skapa en hundrastplats. Det handlar inte bara om kostnaden – det krävs ju ett arbete för att få till stånd anläggningen och det är ju en given fråga hur tillsyn och skötsel ska ordnas.

Byalagets styrelse har tagit upp frågan med kommunens fritidsförvaltning och fått en positiv respons till att kommunen kan hjälpa till. Förutsättningen är att man i en samverkansgrupp som kommunförvaltningarna har om investeringar av detta slag, kan ge klartecken till finansiering och att intresset i Svaneholm är tillräckligt stort och att tillsyn och skötsel läggs ut på byalaget.

Byalaget kommer att arrangera ett nytt informationsmöte i början av hösten. Då hoppas vi på stor uppslutning.

Detta inlägg publicerades i Vi hundägare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s