Vårrus och vårstädning vid Bogrydssjön

Lördagen den 22 april samlades ett antal förväntansfulla barn och ungdomar tilsammans med sina föräldrar och mor- och farföräldrar vid Bogrydssjöns badplats.

Svaneholms Byalags traditionella upprop för vårstädning av allmänna platser i Svaneholm, kombinerat med korvgrillning hade den här gången utökats med en inbjudan till ett motionslopp för barn och ungdom runt vår vackra sjö, Bogrydssjön.

Totalt 17 barn ställde upp och sprang för glatta livet ett varv runt sjön och kunde märkbart mycket nöjda passera under målskylten till publikens jubel för att ta emot sin medalj för en god insats.

Alla tycktes uppskatta den grillade korven med bröd och dricka som Byalaget bjöd på och många dröjde sig kvar för att samtala och kanske lära känna några nya Svaneholmsbor. Det var lätt att se att Svaneholm på nytt har lockat barnfamiljer att bosätta sig, vilket ju är glädjande.

Byalagets första försök med att arrangera ett motionslopp borde kunna bli till en tradition och så småningom kanske utvecklas till Lilla Svaneholmsloppet.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Resultatet av städningen då? Ja, vi ser ju alla alltför mycket skräp som slängs i naturen och runtom i vårt samhälle. Bara genom den insats många av de besökande gjorde denna dag med att på vägen till Bogrydssjön samla upp skräp, fylldes en container till hälften med skräp.

Detta inlägg publicerades i Aktiviter, Aktivitetsdagen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s