Skolavslutning i Svaneholm

Skolavslutning – en viktig dag för våra barn och ungdomar som går i skolan. Sommarlovet ligger orört och förväntansfullt framför dem. Det kan firas.

Om det skall firas med alkohol och stök är en fråga att ställa i dessa dagar då vi återigen passerat en skolavlutningsdag. I Svaneholm har vi numera många ungdomar och barn som är en viktig del av vårt samhälle.

Hur hjälper vi dem med att få en dag att minnas med glädje och innehåll – inte en dag då man kan ta en dag som vuxen att fira av med spritdrycker och stök utan att vi föräldrar vet vad som händer – eller att vi kanske skulle vilja att det skedde på ett annat sätt.

Vi kanske kan bli överraskade över att det verkligen kan bli så att många tiotals ungdomar kan samlas vid Bogrydssjön i Svaneholm och ha tillgång till alla möjliga spritdrycker och få leva ett vuxenliv som vi säkert inte skulle acceptera om vi kände till det.

Fredagen den 16 juni hände tyvärr detta. Vittnesbörden om ”firandet” kan avläsas av följande bilder som togs morgonen efter. Över hundra starköl- och ciderburkar och spritflaskor behövdes samlas – ett antal av dem slängda i badvattnet och sönderslagna på olika ställen på badplatsen. Det tog två timmar att städa upp burkar, flaskor, skräp och hundratals cigarettfimpar som slängts överallt, till och med i sandlådor och vid gungställningen.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vad kan vi göra för att skolavslutningar för våra barn skall kunna ge ett bättre minne av den härliga dagen?

Hör av dig med dina tankar och förslag på hur vi gemensamt kan arbeta för att TILLSAMMANS med våra barn och ungdomar kunna erbjuda ett bättre firande av skolavslutningar.

Svaneholms Byalag
Styrelsen

Detta inlägg publicerades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s