Förslag från Förslagslådan

Följande förslag har inkommit från Förslagslådan:

Lennart Blomqvist:
Svaneholm har en fantastisk tillgång som ett slingrande vattendrag igenom samhället, tänk vad fint det skulle bli genom röjning av sly och utglesning av träd och m. m. Har under många år funderat på hur vackert det skulle kunna bli längs med hela gamla Varbergsvägen från Borås. Förstår att detta inte är så enkelt eftersom det kanske finns flera markägare samt förståelse för kostnader som uppstår. Vid husförsäljning nämns ofta tillgång till badsjö vid Bogryd, det kanske i framtiden i annonsen också skulle framhållas Svaneholm ligger utmed Viskans vackra omgivningar. Ps. kan man ge ansvarig väghållare av Varbergsvägen en påstötning om att fri sikt önskas (sly-granar) på höger sida innan bron efter Ostermans gamla villa kunde ordnas, det är ett antal år sedan det röjdes.

Skulle uppskatta om behållare för hundlatrin sattes upp på ett antal platser, förhoppningsvis kanske de svarta påsarna inte slängs här o var eller att det blir liggande hundbajs där det är mindre lämpligt. Tror att det ska finnas hundlatrinbehållare uppsatta i andra kommundelar. Kanske en fråga kan ställas till kommunen.

Anonym:
Uppsnyggning utefter vägen, när man kör in i Svaneholm ser det inte vackert ut. Skräp, gamla nerfallna träd mm. Träden o marken intill vägen är kanske markägarnas problem, men då kanske man kunde kontakta dem o trycka på om en uppsnyggning.

Ljus i Svaneholmseken (vid gummifabriken).

Regnbågsfiske i Bogrydssjön.

Vem äger gamla centrumhuset, lite liv i det hade varit trevligt.
Svar från Byalaget: Centrumhuset är privat, där finns en antikfirma. När byalaget försökte ta över huset för ca 10 år sedan dök en rad hinder upp, så stora att det äventyrade byalagets existens pga att nästan all energi gick åt till att få till någon verksamhet där. Det är inte sannolikt att byalaget kan köpa/driva huset i framtiden.

För att komma till första sidan klicka här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s